Ahad, 3 April 2011

TEKANAN

Gosh...
tekanan aku keje!!!!!
keje xserasi dgn jiwa...
nie la akibat nya...
rase mcm nk benti je...
tp xleh gak 
huhuhuhuhu

Rabu, 30 Mac 2011

HATI MANUSIA...

skrg nie aku dah keje...
mcm2 perangai manusia kat tmpt keje aku leh tgk
yela sb kat tmpt keje aku 2 b'bilang bangsa
bgs la kan kira nya 1 malaysia la kan...

TAPI
mslh timbul bila masing2 xpuas ati n saling mendengki antara 1 sama lain
huhuhu aku yg org bwhn nie dgr jela...
kdg2 mls dah nk amik tau...
jnji keje aku siap dah la...
seriously,keje aku skrg nie xkene dgn jiwa aku...
mmg btul kata kwn aku..
kita yg kena serasi kan diri dgn keadaan
bkn keadaan yg kena serasi dgn kita...
tp bila keje dah xkene dgn aku blh ke aku ikhlas wat keje 2???
besar kan soalan 2????


jd skrg nie,aku dlm proses nk wat keputusan yg penting dlm idup aku
kira nya keputusan nie la yg akan tentukan idup mati aku pas nie...
peh...mcm nk g berperang je
pape pun,aku harap aku leh wat keputusan yg baik...
doa2 kan ye
INSYAALLAH

Isnin, 28 Mac 2011

hua hua hua

giler la...
dah lama giler xupdate blog...
sejak2 aku keje nie...
nk on9 pun mls...
penat beb...

tp kdg2 aku rase mcm aku nk menulis balik...
so aku pun bukak la balik blog aku...
leh plak aku lupa password blog aku...
MANTAP KAN???
hahaha

org kata nie la akibat mkn semut byk sgt...
byk ke???

ntah la aku pun xtau nk ckp mcm  mana nie
byk la kot

aku ada byk benda nk cite kat dlm nie...
sb nya aku xtau nk cite kat sape dah
so,aku pun cite jela dlm blog nie kan
nk tau cite aku????
nt aku cite k
hihihihihi

Selasa, 22 Februari 2011

1 aRi D ......

Apsl la tibe2 ada signboard HOSPITAL nie??? Hah...aku nk cite skit pengalaman aku masa kat hsptl, bkn aku yg masuk hsptl k!!!! Aku just temankan mereka2 yg ada medical check up n temankan adik aku yg sakit time 2....Apa lg,jom baca (+_+)...

Sejak aku ikut ros g hsptl QE kat sabah, aku byk dpt pengalaman perhatikan org n keadaan d hsptl…hihihi bkn apa, adik aku yg bongsu xcident 2 sb slalu g hsptl wat medical check up…smlm pun bru je g hsptl. Ya Allah…tuhan je yg tau mcm mana perasaan masa kat hsptl 2, punya la ramai org…sabar je la
1st time g hsptl kat QE dlu, aku takut giler masa nak naik lif hsptl 2….bayangkan la, lif 1 pintu!!! Zaman skrg nie mana ada lg lif yg pakai 1 pintu…sume dah guna 2 pintu (2 yg aku tau la)…dlm ati aku cme leh ckp “agak nya nie lif dr zaman bila la nie”…dah la dgn bunyi nya lg,mmg menakutkan sungguh la. Bila aku perhati, ada 2 lif yg guna 1 pintu n ada 2 lif yg guna 2 pintu…makna 2 lif baru la 2. Dalam ati terdetik napa la diorg xtukar je lif 1 pintu 2????

2 pengalaman masa aku study kat sabah. Bila adik aku yg bongsu kena slalu wat medical check up kat hsptl, aku pun teringin la nk ikut.

7 minggu pakai arial kat kaki

Yela, aku mana la penah tgk keadaan kat hsptl 2 mcm mana. Mula2 sampai mmg aku rase nk menangis sgt2...nk tau sb apa? (nie just p’dpt aku je xde kena mengena dgn sape2 pun,so jgn terasa la)
1) Bru aku tau, rupa nya ramai giler yg sakit kat dlm Malaysia nie..mana dgn penyakit nya, xcident lg, patah sana patah sni, mcm2 la


2) Mcm 2 rupanya keadaan kat hsptl kerajaan, lain giler dgn apa yg aku pk n bayangkan
3)  Rase lg nk menangis bila tgk keadaan bilik jmpa doktor (1 bilik ada 6 doktor, 2 doktor akan kongsi 1 meja, bayangkan la mcm mana sesak nya kat dlm 2)


4)  Bila kemudahan kerusi roda xmencukupi (nie time ramai org)...kesian giler kat diorg yg dtg lmbt n xdpt pinjam kerusi roda
5)  Lg sedih bila yg sakit dtg sorg2 je,xde org nk teman...sume wat sendiri (kdg2 kalu ada yg teman pun, pentingkan diri sendiri, lg suke duduk main tekan2 hp)
Pape pun, aku suke tgk doktor2 yg keje kat situ...hapy2 je diorg walaupun pesakit ramai giler...ada yg leh wat lawak lg. Hihihi....so aku harap, jge la kesihatan kalu xnk sakit. Aku yg dh tgk dgn mata sendiri keadaan d hsptl pun rase takut nk sakit. Sekurang2 nya aku dah ada pengalaman merasa g hsptl walaupun temankan kwn2 n adik aku je. Hope adik aku cpt2 la sembuh, walaupun hsptl 2 umah ke 2 bg dia (sb dah 5 kali operation) huhuhu...
agak2 ada xkt Malaysia???

P/S: sb lain temankan adik aku g hsptl, nk tgk doktor yg aku minat 2 hihihi ensemnya dia (GATAL)

Selasa, 15 Februari 2011

AYAT-AYAT CINTA

# BAHAGIA UTK DINIKMATI BKN UTK DIUJI. MENGUJI BAHAGIA,BAHAGIA AKAN PERGI,SEBALIKNYA,MENIKMATI BAHAGIA,BAHAGIA TETAP DISISI.


# APABILA CINTA HANYA AKAN MENYEBABKAN ANDA MEMBUANG AIR MATA,MAKA TINGGALKANLAH CINTA ITU. KERANA AIR MATA YG TUMPAH PD DETIK INI LOJIKNYA AKAN BERTERUSAN JIKA ANDA BERKAHWIN DGN INSAN TERSEBUT.



# MUNGKIN ANDA SENGAJA DITEMUKAN DGN INSAN YG SALAH SUPAYA NANTI APABILA ANDA BERTEMU DGN INSAN YG BETUL, ANDA AKAN LEBIH MENGHARGAI PERTEMUAN ITU.


# CINTA ITU KEINDAHAN,KEPERITAN DAN KEDUKAAN. MAKA,SIAPA YG MENGEJAR CINTA MUNGKIN AKAN MENEMUKAN KEINDAHAN ATAU KEPERITAN ATAU KEDUKAAN,TANPA ADA PILIHAN .


# MEMBERI HATI PADA SESEORG MMG MUDAH. MELUKAKAN HATI ORG JUGA TERAMAT MUDAH. NAMUN UTK MENGUBATI HATI YG TERLUKA AMATLAH PAYAH.


# KITA AKAN SEDARI KITA JATUH CINTA DGN SI DIA BILA KITA MAHUKAN DIA BAHAGIA. BIARPUN SELALUNYA KEBAHAGIAAN ITU TIDAK MELIBATKAN DIRI KITA.



CATATAN INI UK DIA.
UTK DIA YG SELALU MUNGKIR.
UTK DIA YG KURANG SEKALI MEGHARGAI.
UTK DIA YG SUDAH TIDAK PUNYA MASA.
UTK DIA YG SELALU TIADA BILA AKU MAHUKAN DIA ADA.
UTK DIA YG SELALU MEMBUATKAN AKU KECEWA.
UTK DIA YG TIDAK SELALU MENGGUNAKAN KEMUDAHAN TEKNOLOGI DGN SEBAIKNYA.
UTK DIA YG TIDAK PERNAH TAHU YG AKU BEGITU SYG PD DIA.



Isnin, 14 Februari 2011

TUHAN MENENTUKAN

MANUSIA HANYA MERANCANG
Pangkat paling tgi yg aku penah aku pegang sepanjang 24 tahun aku hidup adalah sewaktu aku m’jd Pegawai Rendah Kanan(PRK) atau in english nya Senior Under Office (SUO) masa kat UMS dlu. Sape sangka org yg xpenah pegang jawatan sewaktu peringkat intermediate blh terus pegang jawatan 2.

PRK ALPHA
Time kasih byk2 aku  ucapkan pd individu yg percaya dgn kebolehan aku dlm memegang jawatan nie,smpi bertekak sb nk mempertahankan kedudukan aku time ditemuduga. Hidup nie xsume bnda kita akan dpt. 2 sb aku bersyukur sb tuhan bg aku peluang memimpin sb aku tau mungkin pas nie aku dah xde peluang 2. Mungkin pas nie aku hidup di bawah pimpinan org plak.
Aku bersyukur sekurang2 nya aku blh merasa mcm mana m’jd seorg insan yg tugasnya mempertahankan negara siang dan malam. Sebenarnya aku nk merasa mcm mana hidup ssh. Masuk hutan, hidup kena  survive, mcm2 lg la…..aku masuk PALAPES sb nk rase apa yg ayah aku rase.ssh ke sng??? Ternyata mmg byk yg aku belajar. Nie la cite2 aku, walaupun xt’capai sepenuhnya…rase skit pun dah kira ok kan????


Masa2 mcm nie, mksd aku masa aku tgh ada konflik utk pilih 2 bnda aku msti teringat arwah mak sedara aku. Rindu sgt kat dia. Msti dia akan sokong keputusan  n bg semangat kat aku??? Sedih nya kalu igt. Skrg  nie, sama ada pilihan 2 betul or salah,nk xnk aku kena dgr ckp mak ayah aku gak (especially ayah aku) hmmmmmmmm…….

Aku harap apa yg berlaku skrg nie ada hikmahnya….sebagai hamba Allah aku kena redha dgn takdir yg ditentukan. Biar la apa org nk ckp atau peril sekali pun, biar la byk mana air mata nie gugur…setiap yg berlaku 2 sudah ditentukan tuhan. Kita sebagai insan kena redha dgn takdir.......

MOOD

NIE LA MOOD SY SEKARANG!!!!!!!


YA ALLAH,TABAHKANLAH HATI KUATKANLAH IMAN DALAM MENEMPUH SEGALA DUGAAN DARI MU YA ALLAH